fe-motorsport

Senaste inläggen

ANNONS
Av FE-Motorsport - 20 juni 2015 10:10

Nu har det hänt en hel del sen sist, en helt nybyggd 16v motor sitter nu under huven.
Ska bli väldigt spännande att se skillnaden mot förut!
Vi är anmälda till tre tävlingar, Kvällssprinten, Gästabudstrofén och Slottsprinten och i dom kommer Kristoffer Kekke Nordlund åka med, Daniel ska bli pappa och gör ett uppehåll i teamet i år.

Stort TACK till Ultra Motors för all hjälp med motorn!!

     

ANNONS
Av FE-Motorsport - 23 november 2014 09:33

Vi började säsongen med att åka Kong Christian Race, var bara 0,2 sek från en sträckseger på ss2 men tävlingen slutade på taket efter överhettade bromsar och bromspedalen gått i botten.


Med nyriktad bil och uppdaterade bromsar tog vi nya tag i South Swedish Rally, men det ville sig inte, fick inget flyt och blev en blygsam 14e plats.


Sen var det dags för en av våra favorittävlingar, Gästabudstrofén! Där fick vi upp farten mer o mer under tävlingen och slutade på en andraplats efter en riktig fight på slutet, gick från femma till tvåa på sista sträckan efter en riktigt bra tid!


Vi var något revanschsugna efter fjolårets snöpliga slut i Slottsprinten, taggade som bara den så vann vi både sträcka ett och två, tyvärr så tappade vi tid på trean, troligtvis på grund av fel däckval. vann sen sista sträckan också men hade tappat för mycket på trean så vi blev trea 2,1 sek från seger och 0,5 sek från andraplatsen. 


Kullingstrofén blev ingen succé, var halt och fick inget bra flyt, var av vägen lite lätt tre gånger...

Blev en blygsam 13e plats.


Västrallyt i Trollhättan var en helt ny tävling för oss, var roliga vägar och gick rätt bra, åkte av i målsvängen på ss4 och krökte till framvagnen lite, men lyckades ändå köra in på en helt ok femteplats.


EMK Kannan blev en riktig kanontävling för våran del då vi vann klassen efter en kul fight med Janne Pettersson/Kekke Nordund. Vi blev även tvåa totalt!


Rejmessvängen fick vi tyvärr bryta efter ett snöpligt tändnigsproblem... 


Åkte sen onotat för första gången på 10 år i Gimmerstasprinten, mest för att testa så motorn gick som den skulle, det gjorde den! Vi blev fyra i tävlingen, var tvåa totalt på första sträckan!


Marknadsnatta blev årets sista tävling för oss, slog punka på en sten inner på ss3 som sabbade våra chanser till en bra placering, blev nia till slut efter att ha avslutat med två bra sträcktider.


Vi satsade hela året på Svenska Rallycupen där vi efter Gästabudstrofén låg delad etta, halkade ner efter Kullingstrofén, upp till andraplats efter Västrallyt, ner till tredjeplats efter att ha brutit Rejmessvängen och sluatde till slut sexa efter Marknadsnatta, tråkigt slut men det går inte alltid som man vill...Men det är ju en tuff cup med över hundra deltagare!


Av FE-Motorsport - 31 oktober 2014 10:15

 

Av FE-Motorsport - 28 oktober 2014 09:00
Vi åkte Marknadsnatta som var sista tävlingen i svenska Rallycupen. Hängde med hyfsat på de två första sträckorna, men sen på ss3
så slog vi i en sten inner och fick punka, vi linkade till mål och tappade ca 10-15 sek på det. Bytte hjul efter mål och hade sen service och fick reparera framvagnen som fått sig en rejäl törn.
Kände oss lite för på ss4 så bilen kändes okej. Började sen få upp tempo igen och avslutade ss6 med en sjättetid och på ss7 blev det
en femtetid ca 5 sekunder efter Jimmy Olsson som vann tävlingen. Vi slutade på nionde plats i tävlingen och halkade ner till en slutlig sjätteplats i cupen. 
Rally går inte alltid som man tänkt, men vi tar nya tag till nästa år! 

Meny

Sponsorer

Gästbok

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Sök i hemsidan

Arkiv

Besöksstatistik

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se