fe-motorsport

Senaste inläggen

Av FE-Motorsport - 31 augusti 2014 07:30

Vi var i Trollhättan och åkte Västrallyt, den fjärde deltävlingen i Svenska Rallycupen.
Innan tävlingen låg vi på fjärdeplats i cupen, målet för dagen var givetvis att försöka avancera i tabellen!

SS1 Kändes som en okej start på tävlingen, åttonde tid, 4,8 sek efter Jimmy Olsson som var snabbast.

SS2 Var en riktig temposträcka, vi tycker vi höll i bra och höll ett högt tempo sträckan igenom, vi körde in på en femtetid, 10,8 sek efter Jimmy som var värst igen, men vi var bara 2,8 sek efter tredjetid på sträckan.
Vi klättrade nu till femteplats.

SS3 Var dagens längsta sträcka på 1,5 mil, Tycker vi åkte bra, blev femtetid för oss här med, 11.9 efter Peter Zachrisson som tog sträcksegern.

SS4 Gick bra ända till målsvängen, där vi åkte för fort och for av vägen och studsade över en stor sten och ut på vägen igen, vi trodde båda att det var slutåkt, men bilen tog inte så mycket stryk, men blev konstig hjulinställning, bara att försöka åka vidare och göra det bästa av det.
Sträckan blev sen helt struken på grund av en olycka...

Det var ingen service innan SS5 så vi fick köra som bilen var, den kändes väldigt orolig på vägen och vi fick inte nåt riktigt flyt alls på sträckan.
Tappade 10-12 sek till dom vi åkt jämnt med innan och 19,2 sek till Zachrisson som var värst. Vi halkade ner till sjätteplats.

Innan SS6 var det service och bilen fick en rejäl översyn och vi justerade lite inställningar, kändes mycket bättre nu än sträckan innan men bilen var inte riktigt som den var innan avåkningen. Gjorde så gott vi kunde på sträckan som var den klassiska Kabelvägen som man drömt om att få åka,  Tiden var okej mot dom vi åkt jämnt med innan sträcka 4, Jimmy Olsson satte en kanontid här, 17,6 sek före oss, men vi var t.ex 8,4 sek efter Kristian Johansson som var trea på sträckan. Max Svensson var 0,8 sek före oss.

SS7 Sista sträckan, var på en folkracebana, svårkört och halkigt, blev ingen höjdartid men vi tog oss igenom utan misstag och tappade ingen placering i totalen.

Vi trodde sen att vi blev sexa, men det visade sig att Jimmy Olsson som stod som segrare kört fel på folkracebanan och fick 5 minuter tidstillägg, otroligt surt för dom, men vi klättrade nu ett snäpp och slutar som femma i klassen av 28 startande och elva totalt av 178 startande, känner oss ganska nöjda med det, med tanke på avåkningen och hur bilen blev efter det.
Vi hade endast 6,2 sekunder upp till tredjeplats i klassen. Grattis till Peter Zachrisson och Stina Cebers till segern!

För cupens del blev det ett lyckat resultat där Max Svensson nu går upp i ledning och vi går upp som tvåa, endast en poäng efter Max!

Av FE-Motorsport - 27 juli 2014 07:36

Vi åkte ner till Herrljunga och Kullingstrofén i delad ledning i Svenska Rallycupen, på samma poäng som Jimmy Olsson och Mattis Olsson.


Vi gick ut som tredjebil i klassen efter just Mattis och Jimmy, det var väldigt halt och kändes lite tamt på första sträckan, var riktigt illa ute i en höger där vi lika gärna kunnat hamna på taket. Var före både Mattis och Jimmy och vi trodde det var en bra tid, men dom tyckte också det var halt och dom som startade längre ner i klassen hade bättre fäste och satte bättre tider.


Kändes lite bättre på SS2, fick en liten stoppsladd i en hårnål där jag var lite sen med noten... blev ingen kanontid här heller, men låg efter de två sträckorna och 13,7 km körda SS 16,4 sekunder efter Philip Haag som ledde.


SS3 var lite längre på 16,7 km, fick inget riktigt flyt på sträckan och brottades med dåligt fäste, hade en kris här med och slog i höger fram där vi var riktigt nära att åka in i en kohage, nu blev det studs ut på vägen igen... 15,7 sekunder efter Johan Holmberg som var värst.


SS4 var dagens sista men längsta sträcka på 20,5 km, ville sig inte här heller, gjorde en pinsam avåkning i ett dike efter en jättesladd i en höger följt av rattvobbel och for av på innern i nästa sväng, tur att det inte låg något hårt där...

Kass tid här också, 32,1 sekunder efter Pierre Fransson som var snabbast.


Vi slutade nu på 13e plats av 34 i klassen och 20e totalt av 205 startande.

Är inte nöjda med det resultatet och det var inte bra för vårat deltagande i cupen, blev en tung resa hem, bara bita ihop och komma igen till nästa tävling. En liten tröst iallafall var att flera som också brukar vara snabba, t.ex Jimmy Olsson och Mattis Olsson inte heller hängde med.


Grattis Pierre Fransson och Jonas Sandberg till segern!


/Codriver Daniel

Av FE-Motorsport - 14 juli 2014 09:00

 

Så var det dags för årets höjdpunkt, våran hemmatävling Slottsprinten! Vi var något revanschsugna efter att vi förra året fick bryta i ledning efter en punktering.

SS1 gick väldigt bra, inga större misstag nånstans. Var snabbast på den 9,2 km långa sträckan!  2,7 sekunder före Johan Holmberg, var även trea totalt, 13,6 sekunder efter Kjell Sandberg som var totalsnabbst.

SS2 som var 8,3 km lång flöt på lika bra, jag hade lite jobbigt med noterna då jag är uppvuxen på sträckan och tyckte att noterna inte stämde med mitt huvud... Noterna stämde givetvis!! kunde ha hållt i lite mer på några ställen men var ändå snabbast på sträckan, 2,3 sekunder före Martin Berglund och 5,3 sekunder före Holmberg

Vi ledde nu klassen med 8 sekunder före Johan Holmberg, Martin Berglund var fyra 10,6 sekunder efter oss.

SS3 var dagens längsta sträcka på 13 km, var en väldigt tuff inledning med många snabba svängar där det verkligen gällde att våga ladda, vi tycker vi gjorde ett bra jobb båda två, men sträckan var för lång för mjuka däck och dom började gå varma efter ungefär halva sträckan och tappade fästet fram mer och mer, kunde väl ha hållt i lite mer på några ställen men däcken var nog den största anledningen att vi tappade tid, vi hade femtetid, 13,2 sekunder efter Berglund och 10,1 sekunder efter Holmberg.

Halkade nu ner till tredjeplats. Surt!! Vi var nu 2,6 sekunder efter Berglund och 2,1 sekunder efter Holmberg.

SS4 var tävlingens sista och kortaste sträcka på 5km och nu var det bara en sak som gällde, vinna eller försvinna...
Vi laddade så mycket vi vågade och vann sträckan! 0,5 sekunder före Berglund och 1,6 sekunder före Holmberg

Men det räckte ju inte, Slutade nu på tredjeplats, 2,1 sekunder efter Martin Berglund/Joakim Gevert som vann och 0,5 sekunder efter Johan Holmberg/Henrik Appelskog som blev tvåa. Grattis till er!

Känns lite snöpligt att bli trea efter att ha tagit tre sträcksegrar av fyra möjliga, men vi får väl ändå vara nöjda, vi åker i en grymt tuff klass med högt tempo och båda ekipagen före oss är ju trots allt Svenska Mästare!

/Codriver Daniel

Meny

Sponsorer

Gästbok

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Sök i hemsidan

Arkiv

Besöksstatistik

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se