fe-motorsport

Senaste inläggen

ANNONS
Av FE-Motorsport - 26 september 2014 12:49

Vi åkte till Askersund med förhoppningen att klättra i Svenska Rallycupens poängtabell, vi låg tvåa, en poäng efter Max Svensson.

Började ok på första sträckan, men gick inte klockrent, Fredrik tyckte inte bilen kändes som den brukar. blev sjättetid på sträckan.

Efter sträckan så hörde vi att motorn började misstända något ytterst lite, han missade sen mer när vi stod på tomgång innan sträcka två, var ute och kände på kablar o kontakter men allt verkade ok, bara att köra då... Sen på sträckan blev de värre, gick på tre cylindrar och vi fick nästan stanna, men tog oss i mål, tappade givetvis mycket tid.

Tog oss till service och bytte stift och tänspole, gick sen som han skulle hela transporten och en bit in på ss3, men han började då gå illa igen, så då styrde vi åt kanten och bröt. Tråkigt.

Väl hemma så fick våran motortrimmare Nille undersöka felet, och det visade sig vara dålig tändkabel och fördelarlock det berodde på, en skitsak som ju är svår att förutspå, men vi är glada trots allt att det inte är värre än så.

Åkte nu ner ett snäpp i listan och ligger nu trea inför den sista deltävlingen Marknadsnatta, sista helgen i oktober.

Vi ligger nu 10 poäng efter Jimmy Olsson som leder och 8 poäng efter Max Svensson som är tvåa, chansen finns fortfarande att vinna cupen och vi har inte gett upp än!


ANNONS
Av FE-Motorsport - 16 september 2014 14:50

Vi var i Eskilstuna och åkte deras tävling EMK Kannan, som ingick i Södermanlands/Västmanlands DM.

Satte upp ett bra tempo direkt på ss1 som var 6,7 km lång, fanns några fulsvängar men dom klarade vi av utan problem och vi körde in på snabbaste tid, 1,8 sek före Janne Pettersson/Kekke Nordlund. Hade även tredje tid totalt, 2,8 sek efter den snabbaste.

SS2 var dagens längsta sträcka på lite över 18 km, vi åkte här senast 2001 och mindes sen då att den var otroligt krävande, sträckan har det mesta och det svänger hela tiden. Vi tycker inte vi hade perfekt flyt hela tiden men blev en bra tid ändå!
Janne och Kekke var snabbast här 0,5 sek före oss, men vi behöll ledningen, nu 1,3 sek före dom.

SS3 var en grymt snabb sträcka som man verkligen måste våga hålla i på, Tog sträcksegern och var tvåa totalt här! 0,6 sek före Daniel "Fräsen" Eriksson. Utökade ledningen till 2,5 sek före Janne och Kekke.

SS4 Kändes riktigt bra, gick klockrent hela vägen och det blev en ny sträckseger och tvåa totalt, 0,4 sekunder från att vara Totalsnabbast! Vi var 0,9 sek före Jan Olof Marklund som sen vann totalt,  Sträckan var 4,8 km lång.
Utökade ledningen lite till och ledde nu med 4,3 sek före Janne och Kekke, alltså en väldigt rolig fight där det skiljde så lite mellan oss på sträckorna!

SS5 var samma som ss1 en gång till, vi försökte åka smart och stabilt utan överladd, slog i något i en innersväng på slutet av sträckan och tappade lite flyt, då vi båda satt o funderade på om vi hade punka, men det hade vi inte som tur var!
Här slog Johan Svensson/Terje Karlsson till och var snabbast, 0,4 sek före oss. Tyvär så körde Janne och Kekke just punka på slutet av sträckan och tappade tid men dom behöll andraplatsen.

Vi vann till slut tävlingen med 17,6 sekunder före Janne/Kekke, ner till Stefan Hanhela/Emil Eklund på tredjeplats hade vi 26,2 sekunder. Vi blev även tvåa totalt, endast en 4wd bil före! Han var 15,4 sek före efter lite över 4 mils körning.
Känns otroligt skönt och nu börjar vi uppladdningen för Askersund redan på lördag, då är det Svenska Rallycupen som gäller, vi ligger tvåa där endast en poäng efter ledaren.

/Codriver Daniel

Meny

Sponsorer

Gästbok

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Sök i hemsidan

Arkiv

Besöksstatistik

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se