fe-motorsport

Senaste inläggen

ANNONS
ANNONS
Av FE-Motorsport - 7 oktober 2014 12:25

Vi var i Katrineholm och åkte för första gången på 10 år en onotad tävling, det var extra nervöst innan start...

Men vi såg det som ett bra tillfälle att få testa så att motorn går som han ska efter problemen senast i Askersund.


Gick förvånansvärt bra på första sträckan, tyvär så dog motorn tre gånger på sträckan p.g.a att gearcuten strulade, (en givare i växellådan som bryter tändnigen vid växling så man kan hålla full gas och växla ändå) men motorn gick som den ska! Tappade några sekunder p.g.a det men var ändå tvåa totalt, 2,8 sekunder efter Magnus och Andreas Johansson.


Andra sträckan var en helt annan typ av väg och här saknade vi verkligen noterna, fick köra sträckan utan gearcut också så det blev ett störande moment det med.

Här åkte P-E Sköldin imponerande fort och var snabbast, vi halkade ner till fjärde plats i klassen 12.8 sekunder från seger och blev även femma totalt.

Grattis Magnus och Andreas Johansson till segern!!


Vi är nöjda med dagen, vi vet att motorn går och bättre att gearcuten strulade nu än i Marknadsnatta som nu har blivit årets viktigaste tävling för oss! Vi har en teoretisk chans att vinna Svenska Rallycupen om allt går vår väg, ligger nu trea och ska göra allt vad vi kan för att behålla den platsen iallafall!


Det lär nog dröja många år innan vi åker onotat igen, är såå mycket roligare med noter!


/Codriver Daniel


Av FE-Motorsport - 26 september 2014 12:49

Vi åkte till Askersund med förhoppningen att klättra i Svenska Rallycupens poängtabell, vi låg tvåa, en poäng efter Max Svensson.

Började ok på första sträckan, men gick inte klockrent, Fredrik tyckte inte bilen kändes som den brukar. blev sjättetid på sträckan.

Efter sträckan så hörde vi att motorn började misstända något ytterst lite, han missade sen mer när vi stod på tomgång innan sträcka två, var ute och kände på kablar o kontakter men allt verkade ok, bara att köra då... Sen på sträckan blev de värre, gick på tre cylindrar och vi fick nästan stanna, men tog oss i mål, tappade givetvis mycket tid.

Tog oss till service och bytte stift och tänspole, gick sen som han skulle hela transporten och en bit in på ss3, men han började då gå illa igen, så då styrde vi åt kanten och bröt. Tråkigt.

Väl hemma så fick våran motortrimmare Nille undersöka felet, och det visade sig vara dålig tändkabel och fördelarlock det berodde på, en skitsak som ju är svår att förutspå, men vi är glada trots allt att det inte är värre än så.

Åkte nu ner ett snäpp i listan och ligger nu trea inför den sista deltävlingen Marknadsnatta, sista helgen i oktober.

Vi ligger nu 10 poäng efter Jimmy Olsson som leder och 8 poäng efter Max Svensson som är tvåa, chansen finns fortfarande att vinna cupen och vi har inte gett upp än!


Meny

Sponsorer

Gästbok

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Sök i hemsidan

Arkiv

Besöksstatistik

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se