fe-motorsport

Senaste inläggen

Av FE-Motorsport - 28 oktober 2014 09:00
Vi åkte Marknadsnatta som var sista tävlingen i svenska Rallycupen. Hängde med hyfsat på de två första sträckorna, men sen på ss3
så slog vi i en sten inner och fick punka, vi linkade till mål och tappade ca 10-15 sek på det. Bytte hjul efter mål och hade sen service och fick reparera framvagnen som fått sig en rejäl törn.
Kände oss lite för på ss4 så bilen kändes okej. Började sen få upp tempo igen och avslutade ss6 med en sjättetid och på ss7 blev det
en femtetid ca 5 sekunder efter Jimmy Olsson som vann tävlingen. Vi slutade på nionde plats i tävlingen och halkade ner till en slutlig sjätteplats i cupen. 
Rally går inte alltid som man tänkt, men vi tar nya tag till nästa år! 
ANNONS
ANNONS
Av FE-Motorsport - 7 oktober 2014 12:25

Vi var i Katrineholm och åkte för första gången på 10 år en onotad tävling, det var extra nervöst innan start...

Men vi såg det som ett bra tillfälle att få testa så att motorn går som han ska efter problemen senast i Askersund.


Gick förvånansvärt bra på första sträckan, tyvär så dog motorn tre gånger på sträckan p.g.a att gearcuten strulade, (en givare i växellådan som bryter tändnigen vid växling så man kan hålla full gas och växla ändå) men motorn gick som den ska! Tappade några sekunder p.g.a det men var ändå tvåa totalt, 2,8 sekunder efter Magnus och Andreas Johansson.


Andra sträckan var en helt annan typ av väg och här saknade vi verkligen noterna, fick köra sträckan utan gearcut också så det blev ett störande moment det med.

Här åkte P-E Sköldin imponerande fort och var snabbast, vi halkade ner till fjärde plats i klassen 12.8 sekunder från seger och blev även femma totalt.

Grattis Magnus och Andreas Johansson till segern!!


Vi är nöjda med dagen, vi vet att motorn går och bättre att gearcuten strulade nu än i Marknadsnatta som nu har blivit årets viktigaste tävling för oss! Vi har en teoretisk chans att vinna Svenska Rallycupen om allt går vår väg, ligger nu trea och ska göra allt vad vi kan för att behålla den platsen iallafall!


Det lär nog dröja många år innan vi åker onotat igen, är såå mycket roligare med noter!


/Codriver Daniel


Meny

Sponsorer

Gästbok

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Sök i hemsidan

Arkiv

Besöksstatistik

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se