fe-motorsport

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2015

Ny seger i Eskilstuna!!

Av FE-Motorsport - 31 augusti 2015 21:32

EMK-Kannan

Då har vi vart och åkt EMK-Kannan som ingick i SRC som 5e deltävlingen, känslan inför tävlingen var god efter dom senaste resultaten men nu bjöd det på riktigt hårt motstånd med 30 talet startande i klassen, vi siktade på att försöka komma topp 3.


SS1: Känslan infann sig direkt och vi fick till ett bra flyt, 4e tid totalt och 2.9 sekunder före Lönnström och Damberg som delade andra platsen på sträckan.


SS2: Fick inget flyt på sträckan, om det var sträckan som var hal eller om det var dom nya däcken vi satte på in för sträckan är svårt att säga men vi tappa lite tid på Lönnström som var värst, vi var 2,4 sekunder efter och ledningen hade nu minskat till 0,5 sekunder.


SS3: Nu skulle vi försöka få till sträckan bättre än SS2. Fästet kändes mycket bättre och det flöt på i ett bra tempo, vart lite små panik i en FV/Lyft 60 KH+ där K-svängen kom fort på då vi flög mycket längre än beräknat men det gick galant, sträck snabbast med 3,4 sekunder till Robban och vi tog 4,2 sekunder på Lönnström.


SS4: Vart en ruskigt snabb sträcka som inte riktigt passar Golfen, men vi fick till ett mycket bra flyt men vi tappa 0,5 sekunder på Lönnström som var snabbast och åter igen plocka igen lite tid.


SS5: Inför långa SS5 så vart det ett uppehåll precis då vi rulla fram i startgroparna när ett boende inne på sträckan behövde ambulanstransport till sjukhuset, så det vart en lång väntat. Med dagens teknik så hade vi full koll på Lönnströms tid på sträckan och vi visste att han hade gjort det ruskigt bra där inne!!!

När vi väl fick åka så kändes det som att det gick bra första delen, lite sämre mitt på, men några kilometer från mål så går bromspedalen i botten och blir stenhård att trampa på sista biten så bromsarna har gått varma. Vi tappar 9,7 sekunder på Lönnström som åkte grymt där inne.

Vi låg nu 5,5 sekunder efter in för sista sträckan.


SS6: Vart lite väntan innan start även på SS6, såg att Lönnström åkte 0,5 sekunder sämre på sträckan mot när vi åkte som SS1. Så kunde vi bara förbättra våran tid mot när vi åkte den som SS1 med 2 sekunder så skulle det gå vägen.

När vi starta så kändes det att det var riktigt bra fäste bara efter några svängar, får till ett grymt flyt med bra fart igenom svängarna och vi lyckas förbättra tiden med 4,2 sekunder och vi tar 7,6 sekunder på Lönnström, så vi går om och vinner med 2,1 sekunder!


Stort tack till Eskilstuna MK för en grymt rolig tävling och våran fantastiska servicepersonal och inte minst Pontus och Tommy för en grym fight hela dagen!

Kekke

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av FE-Motorsport - Söndag 16 juni 20:26

Vi ledde SM tävlingen i Nyköping fram till ss10 när ett rör till servon gick av.. ...

Av FE-Motorsport - Söndag 16 juni 20:23

Blev en sjätteplats igen i andra deltävlingen i svenskarallycupen som gick i Säffle . Ligger nu på en delad fjärde plats totalt i cupen ...

Av FE-Motorsport - Söndag 26 maj 10:42


Jag och Henrik Söderkvist var och körde Laxå rallyt och det blev en andra plats ...

Av FE-Motorsport - Onsdag 15 maj 09:08

Blev tillslut 6a i första deltävlingen i svenska Rallycupen 2019, en hel del småstrul men vi laddar för nästa deltävling i Säffle 8/6 ...

Av FE-Motorsport - 16 december 2018 13:15


Vi slutar på en andra plats i SRC 2018

Meny

Sponsorer

Gästbok

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i hemsidan

Arkiv

Besöksstatistik

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se